';
header_template_durabrik

De sales app voor een energie- en kostenzuinige woning

durabrik_1
Short story

Samen met Durabrik ontwikkelde Stack & Heap een concept om geïnteresseerde (ver-)bouwers op een snelle en eenvoudige manier kennis te laten maken met de verschillende energiezuinige oplossingen. Daarbij werd gekozen voor een app waarbij er per oplossing een korte casus wordt toegelicht.

De app is gemaakt met moderne webtechnologie. Deze technologiekeuze bleek achteraf heel wat voordelen te hebben, gezien de app nu ook als kiosk-app via een touchscreen wordt gepresenteerd op allerhande bouw- en verbouwbeurzen waar Durabrik en EcoPuur vertegenwoordigd zijn. Dit kon gerealiseerd worden met een relatief kleine technische ingreep.

“Ze hebben onze wens heel goed vormgegeven en vertaald in een gebruiksvriendelijke app.”

- Steven Vanden Brande

Long story
De challenge

Durabrik en meer bepaald de dochteronderneming EcoPuur zet sterk in op energie-zuinige oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie. Er zijn echter heel wat mogelijke manieren om een woning energiezuinig te maken en de oplossing die best bij een woning past hangt af van verschillende factoren. Deze oplossingen duidelijk voorstellen aan het modale publiek is vaak niet evident, gezien er al snel een aantal technische aspecten en het nodige cijfermateriaal aan te pas komen.

Het proces

Samen met Durabrik ontwikkelde Stack & Heap een concept om geïnteresseerde (ver-)bouwers op een snelle en eenvoudige manier kennis te laten maken met de verschillende energiezuinige oplossingen. Daarbij werd gekozen voor een app waarbij er per oplossing een korte casus wordt toegelicht. Er kan voor iedere oplossing een simulatie worden gemaakt, waarbij je het bedrag dat je wenst te investeren kan ik kaart brengen ten op zichte van de voorspelde terugverdientijd.

Resultaat

De app werd gebouwd voor iPad en kan dus door een vertegenwoordiger makkelijk worden gepresenteerd in een modern jasje. De keuze om te werken met moderne webtechnologie bleek achteraf heel wat voordelen te hebben, gezien de app nu ook als kiosk-app via een touchscreen wordt gepresenteerd op allerhande bouw- en verbouwbeurzen waar Durabrik en EcoPuur vertegenwoordigd zijn. Dit kon gerealiseerd worden met een relatief kleine technische ingreep.

Gerelateerde Projecten