';
CkoKETXWgAEtf0M

Bump Festival

De eerste editie van het BUMP festival vond plaats in de Kortrijkse Schouwburg.

Als sponsor van het evenement waren we natuurlijk aanwezig met ons team.

Het werd een groot succes met meer dan 600 bezoekers. Studenten, illustrators, UX experts, creative coders en motion graphic artiesten lieten zich inspireren door Jessica Rosenkrantz, Yuko Shimizu, GMUNK, Mario Klingemann, Frederik Vanhoutte, Laura Cortes en Clim.

Jessica Rosenkrantz

Jessica richtte in 2007 samen met Jesse Louis-Rosenberg de generatieve design studio Nervous Systems op.  Door hun kennis van biologie, architectuur, wiskunde en programmeren te combineren maken ze applicaties die gebruikers in staat stellen om complexe 3D producten te maken en printen.

 

Yuko Shimizu

Yuko is een Japanse illustrator en kwam ons haar verhaal vertellen hoe ze op 33-jarige leeftijd eindelijk haar droom achterna ging en besloot om opnieuw te gaan studeren aan de SVA – School of Visual Arts in New York.
Ondertussen heeft ze haar eigen design studio en geeft ze workshops en lesson overal ter wereld.

GMUNK

GMUNK – Bradley G Munkowitz is grafisch designer met een breed portfolio aan van films tot reclames, expirementele installaties, muziek videos en grafische design voor een reeks van klanten zoals Microsoft, Disney, Vice, Adiddas, en nog veel meer.

Zijn bekendste werk is waarschijnlijk de holografische interface uit Disney’s TRON Legacy film.

GMUNK bracht een afsluiter van formaat. Hij gaf zijn eigen kijk op zijn realisaties.

Over hoe hij zich laat inspireren door alles rondom hem, hoe hij een grote fan is van licht, diepte, psychedelische kleuren, effecten en animaties en deze maar al te graag gebruikt in zijn werken.

Een ander project is het Box project dat zeker de moeite waard is om eens te bekijken.

Mario Klingemann

Door gebruik te maken van artificial intelligence en deep learning op de National Archives Image Library maakt Mario nieuwe kunst. Hij gaat verschillende afbeeldingen combineren en aanpassen tot een nieuw geheel.

Human thought is incapable of originality. No man ever yet imagined a new thing — only some variation or extension of an old thing. – Jerome K. Jerome

Frederik Vanhoutte

Frederik komt uit Brugge en is een creative coder.

Door creatief aan de slag te gaan met code creëert hij indrukwekkende animaties, aan de hand van een pendulum legt hij uit hoe hij daartoe komt.

 

Clim

Clim

Een designer en director uit Barcelona, hij creëerde samen met Sebas een geanimeerde icons library Anicons with Sebas en tal van leuke designs en animaties.

 

Laura Cortes

Laura Cortes is een digital creative director en een UX strategist. Ze gaf ons meer vertellen over hoe we Virtual Reality beleven.

Adobe Creative Jams
Optionals in Swift

In juni 2014 stelde Apple op WWDC – World Wide Developer Conference – Swift voor.…

Continue
Behaviour Driven Development

Op maandag 2 Maart hosten we de Domain Driven Design usergroup sessie over Behaviour Driven…

Continue
Famo.us Hackers Meetup

Famo.us is een opensource JavaScript framework om complexe UI’s te maken voor ieder scherm. We…

Continue
thijs dhulster